Proč „Zdravotní cvičení“

zdravotní cvičeníZdravotní cvičení je vyhledáváno zejména těmi, kdo mají problémy s určitými partiemi – nejčastěji jsou to záda. Zdravotní cvičení pomáhá obnovovat správné držení těla a rovnováhu. Cvičení na záda se provádí v tělocvičnách či sálech, většinou se nepotřebuje ani žádné speciální zařízení či nářadí.

Cvičení na míči

Máte doma balón na sezení? A napadlo vás využít tento rehabilitační míč o něco víc a začít na něm cvičit? Cvičení na míči je výborné pro posilování zad. Napomáhá správnému držení těla a tím vám pomůže v boji s bolavými zády. Cviky na míči lékaři doporučují lidem všech věkových kategorií, dětem, dospělým, ale i starším lidem a těhotným ženám.

 

Zdravotní cvičení

Zdravotní cvičení je speciálně zaměřené cvičení, které může sloužit ke zlepšování fyzické kondice, redukci nadváhy, protažení zkrácených svalů, či nácviku správného držení těla. Cvičitelé jsou většinou vyškolení fyzioterapeuti, nebo lidé, kteří mají speciální školení pro zdravotní cvičení. Zdravotní cvičení je velmi vhodné pro lidi se sedavým zaměstnáním, bolestmi zad, nadváhou, vadným držením těla, při poruchách koordinace pohybů, nebo pro každého, kdo si chce udržet dobrou kondici do vysokého věku.

Zdravotní cvičení se může cvičit buď bez pomůcek, nebo také s řadou pomůcek jako jsou například overbally, velké míče, elastické pásy, gumy, balanční plochy apod. Hodina je seskládaná různě, někdy může obsahovat prvky z jógy či pilates, jindy je zase zaměřená na posílení zádových svalů. Zdravotní cvičení obsahuje posilovací, protahovací, uvolňovací a tvarovací cvičení. Cvičí se při klidné hudbě, neběhá se ani neskáče. Zdravotní cvičení pomáhá dopřát si tu pravou relaxaci.

Zdroj: fitweb.cz