První pomoc se ZPMV na Základní škole v Lysicích

Přepis článku Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra ČR, původní článek zde

Proč se nedozvědět něco nového a zajímavého z úst odborníků?

To jsme si řekli se Základní školou v Lysicích na Blanensku. A jelikož se naším novým partnerem v programu slev a výhod stala paní Bc. Blanka Roháčková nápad byl na světě. Paní Blanka je totiž nejen lektorkou První pomoci, ale ve svém Studiu Bianca pořádá množství pohybových aktivit a také přednášek na různá zajímavá témata především se zdravotní tématikou.

14. -15.11.2012 jsme tedy přivezli osvětu v oblasti první pomoci na Základní školu do Lysic a uspořádali sérii přednášek pro žáky 6. – 9. tříd. Školáci v menších skupinách se během bezmála dvouhodinových přednášek dozvěděli mnoho zajímavého např. jak se chovat v případě úrazů, jak postupovat v poskytnutí první pomoci nebo jak si zavolat a jak komunikovat se záchranáři. Mimo mnoho zajímavých informací si mohli žáci vyzkoušet i masáž srdce i dýchání z úst do úst na modelu dítěte a dospělého člověka.

V rámci propagace ZPMVČR se žáci taky dozvěděli jak je to se zdravotním pojištěním v České republice a jaké mají pojištěnci povinnosti.

Akce se velmi povedla, dík patří paní Blance i učitelkám ZŠ v Lysicích, které se na akci podíleli a jak děti tak i dospělí z řad učitelů se jistě dozvěděli mnoho zajímavých informací.

[lg_folder folder=“vzdelavani/2012-11-16-Bianca-ZPMV-Lysice/“ paging=“false“]